Selidba klavira

na vrh
Poruka na Viber
Poruka na WAPP

Selidba klavira predstavlja najzahtevniju vrstu selidbe, a na tom ispitu često padaju i iskusne agencije za selidbu. Transport klavira zahteva iskustvo, veštinu i posebnu opremu kako bi vaš omiljeni instrument stigao na novu lokaciju bez oštećenja.

Selidba pianina ili velikog koncertnog klavira zahteva angažovanje proverenih stručnjaka za transport klavira i specijalnih tereta. Prioritet je adekvatna zaštita od oštećenja i obazrivost pri nošenju, jer je klavir masivan teret velikih dimenzija.

Praktični saveti za selidbu klavira

Bez obzira na razdaljinu lokacija na koju transportujete klavir, preporučuju se posebne mere opreza.

Najveći problem pri selidbi klavira predstavlja njegov asimetrični oblik, pa se pri najmanjoj nepažnji može prevrnuti. Iskusni majstori za selidbu savetuju prenošenje klavira u uspravnom položaju ili po strani, jer ga je teško adekvatno fiksirati. 

Izbor načina selidbe klavira zavisi od modela i masivnosti. 

Zašto je potreban poseban oprez ako želite da iskoristite točkiće na klaviru za njegov transport?

Odgovor je veoma logičan. Ukoliko posedujete klavir ili pianino, znate da je to instrument, deo pokućstva koji je fiksiran u jednom delu prostorije. Kako se ne upotrebljavaju, točkići na klaviru često zarđaju, zamenjuju se drugim predmetima ili jednostavno okreću u drugom pravcu kako bi sprečili da se klavir pomera. Pre nego što probate da ih iskoristite u transportu klavira, uverite se u njihovu ispravnost i otkočite ih. Takođe, vodite računa da pri pomeranju klavira ne izgrebete parket i obavezno prethodno uklonite sve tepihe i staze.

Pri selidbi, klavir je potrebno podizati samo onoliko koliko je neophodno. Neadekvatno rukovanje može izazvati trajna oštećenja i poremetiti klavirski štim.

Kako adekvatno zaštititi klavir za selidbu?

Bez obzira da li klavir selite na sledeći sprat ili u drugi grad, potrebno ga je profesionalno zaštititi da bi se izbegla oštećenja, jer svi znamo da je reč o skupom instrumentu. Vrlo često reč je o izuzetnoj dragocenosti, koja pored novčane ima i emotivnu vrednost za vlasnika.

Zbog ostljivosti spoljne komore i unutrašnje mehanike, neravnomernog rasporeda delova, zaštita klavira za selidbu predstavlja pravu majstoriju.

Pre selidbe klavira, posebnu pažnju trebalo bi posvetiti zaštiti isturenih i krhkih delova. Tako dodatno treba zaštititi noge klavira, pedalu i klavijaturu. U te svrhe koristi se adekvatan materijal za zaštitu od oštećenja pri transportu.

Ukoliko radnici za selidbu donesu takvu procenu, noge, pedale i stalci se mogu razmontirati radi bezbednije i lakše selidbe.

Zašto nikako ne treba da selite klavir samostalno?

Selidba klavira je pravi izazov i za iskusne majstore za selidbu, nešto poput diplomskog ispita. Osim toga, postoji više vrsta pianina i klavira, pa je potrebna bogata praksa da se stekne veština u selidbi svih vrsta klavira.

Transport klavira na drugu lokaciju zahteva adekvatnu zaštitu od oštećenja samog instrumenta, ali i parketa, zidova i ostalog nameštaja. 

Klavir je izuzetno težak predmet, asimetričnog izgleda i osetljive spoljašnjosti. Potrebna je odgovarajuće taktika u pomeranju i podizanju kako ga ne biste oštetili. 

Gori scenario od oštećenja predmeta je da se neko pri selidbi klavira ozbiljno povredi. Čak i ako među prijateljima imate prave snagatore koji mogu da podignu klavir, potrebna je prava veština nositi ga kroz uzak hodnik ili niz i uz stepenice. 

Poštedite sebe i svoj instrument i za selidbu klavira angažujte specijalizovanu agenciju za selidbe klavira i kabastih tereta.

Cena selidbe klavira

Koliko košta selidba klavira?

Cena selidbe klavira zavisi od više faktora, kao i za svaku drugu selidbu. Na cenovnik transporta klavira utiče tip i veličina instrumenta, vrsta zaštite od oštećenja, udaljenost lokacije na koju se klavir prevozi, koji je sprat zgrade, da li zgrada poseduje teretni lift koji je u funkciji, kakav je prilaz ulazu u objekte, može li se vozilo za selidbu parkirati uz sam ulaz ili je potrebno duže nošenje klavira do vozila i sl.

Procena troškova selidbe klavira je besplatna. Pozovite nas i garantujemo bezbednu i profesionalnu selidbu klavira na sve lokacije u zemlji.

Ukoliko vas zanima više informacija o selidbi specijalnih tereta možete ih pronaći ovde: selidba specijalnih tereta.