Trikovi za pakovanje za selidbu

na vrh
Poruka na Viber
Poruka na WAPP

Pakovanje za selidbu je najdugotrajniji i najteži deo selidbe, sa tim će se složiti svi koji su se ikada selili. Životni i radni prostor vam se u danu pretvaraju u gomilu kartonskih kutija i kesa, nad kojom u nekom trenutku izgubite kontrolu. 

Gde je šta spakovano i otkud vam uopšte toliko stvari, da li vam sve to zaista i treba?

Da biste izbegli ovaj scenario, pakovanje za selidbu potrebno je odraditi strateški. Mi smo pomogli velikom broju ljudi i firmi da se presele na novu adresu, često smo vršili i pakovanje stvari za selidbu. Ovo su neki trikovi koje vam poklanjamo, a koji će vam pomoći da se za selidbu spakujete brže i lakše, kao pravi profesionalac.

Ambalaža za selidbe

Pre nego što se upustite u pakovanje, opremite se svim potrebnim materijalom za pakovanje. Biće vam potrebne kutije različitih dimenzija i namena. 

Posebno ojačane višeslojne kartonske kutije iskoristite za teške stvari. 

Za zaštitu stvari od oštećenja biće vam potrebna takozvana puc-puc folija sa mehurićima, obična streč folija, a za odvajanje lomljivih predmeta možete upotrebiti i zgužvane novine, peškire, krpe, posleljinu...

Kvalitetna lepljiva traka poslužiće vam za dodatno ojačavanje kutija i fiksiranje materijala. Makaze, skalpel, flomasteri takođe bi trebalo da vam budu pri ruci svakog trenutka.

Svu ambalažu i materijal za selidbu možete nabaviti direktno od nas, po izuzetno povoljnoj ceni. 

Kako pravilno spakovati stvari za selidbu

Ne biste verovali koliko nekoliko knjiga spakovanih za selidbu mogu biti teške. Zato, osnovno pravilo jeste da ambalažu birate prema nameni i težini, a ne samo prema dimenzijama.

Kad smo već kod knjiga, najbolje pakovati ih uspravno, kao što stoje na policama. Dobra opcija za pakovanje knjiga je i kofer na točkiće radi lakšeg transporta. Pravi trenutak je i da pogledate šta je višak u vašoj ličnoj biblioteci i sve što vam više nije potrebno i zanimljivo donirajte lokalnoj čitaonici.

Garderobu koja stoji na ofingerima nemojte skidati i posebno pakovati, ionako ćete je ponovo kačiti u ormar na novoj adresi. Iskoristite kese za smeće i navucite ih preko okačenih stvari, uštedećete dosta vremena pri raspakivanju. Ostatak garderobe savijajte u rolne umesto klasičnog slaganja i uštedećete dosta prostora.

Teške i velike jorgane, ćebad, zimske jakne, kapute možete smestiti u posebne vakuum vreće i tako olakšati njihov transport.

Kablove organizujte u rolne toalet papira i ubrusa i tako ih zaštitite da se ne zamrse i oštete u toku selidbe. Stvari koje su vam neophodne, poput lične higijene, spakujte na vrh kutija ili u posebnu putnu torbu.

Zaštitite belu tehniku od oštećenja

Šporet, veš mašina, mašina za sudove, frižider i ostala bela tehnika predstavlja pravi izazov kod svake selidbe.

Prvo isključite uređaj iz struje, a onda pristupite njihovoj zaštiti i pakovanju. Ne zaboravite da frižider i zamrzivač isključite dan ranije i ispraznite sav sadržaj. Sve fioke, police, pregrade koje se mogu izvaditi iz uređaja povadite i zaštitite pucketavom ili običnom streč folijom. Posebno zaštitite vrata i obezbedite da se ne otvaraju pri nošenju i transportu.

Teške uređaje obmotajte debelim prekrivačima za nameštaj i zalepite da se ne odviju.

Kako spremiti nameštaj za selidbu

Prvo što bi trebalo uraditi jeste da premerite dimenzije kreveta, garnitura, ormara, komoda i proverite da li mogu proći kroz sve otvore i hodnike. 

Za lakši i sigurniji transport kabastog nameštaja najbolje je da ga demontirate na manje delove i posebno zaštitite svaki od njih. Za demontažu nameštaja biće vam potreban poseban alat i malo veštine. Od pomoći će vam biti i njihovi prospekti i uputstva za sklapanje.

Ukoliko u svom domu ili poslovnom prostoru imate klavir, sef, kase, slot aparate, fitnes sprave, mašine, rashladne vitrine...naša preporuka je da to poverite profesionalcima za selidbu specijalnih tereta.

 

Ukoliko je selidba stana, kuće ili poslovnog prostora ono što vas očekuje u narednom periodu, uz primenu ovih trikova i saveta pakovanje bi trebalo da prođe bez problema i poteškoća. Kako da preživite selidbu bez većih posledica po živce i novčanik pogledajte na Kako preživeti selidbu

Najbolja odluka koju možete doneti pre nego što se upustite u avanturu zvanu solo selidba jeste da angažujete profesionalnu agenciju za selidbe. Iskusna ekipa radnika za selidbe će sve vešto i brzo upakovati za vas, a vaše je samo da dođete na novu adresu.